با این پنج ترفند شما میتوانید پیشرفت قابل توجهی در عکاسی پرتره داشته باشید. در ادامه این مطلب، آن ها را به شما خواهیم گفت.
اگر به دنبال روشی ساده برای ارتقای عکسهای پرترهتان هستید همیشه یادتان باشد که لزومی به خریداری تجهیزات گران قیمت وجود ندارد. در اینجا ما پنج تکنیک آسان را در اختیارتان قرار می دهیم که با آن قادر خواهید بود عکسهای پرترهی بهتری را ثبت نمایید.
شما برای این نوع عکاسی تنها به یک دوربین برخوردار از فلاش پاپ آپ، لنزی برخوردار از بزرگنمایی و یک رفلتکور (یا یک مقوای سفید) نیاز دارید.
ما در اینجا نشان میدهیم که چگونه هنگام عکاسی با فلاش پاپ آپ در فضای باز، عکس روشنتری داشته باشید، چگونه در روزهای آفتابی سوژهی خود را تعیین موقعیت کنید و همچنین ما به شما بهترین روش استفاده از رفلکتور در روزهای ابری را نیز آموزش میدهیم. بنابراین به مطالعهی این مطلب ادامه دهید تا بهترین عکسهای پرتره را ثبت کنید.
استفاده از فلاش به عنوان نور مکمل
فلاش پاپ آپ میتواند سوژهی شما را بیش از حد روشن سازد، سایهها را حذف و عمق تصویر شما را از بین ببرد ولی همین فلاش در همراهی با نور روز میتواند به خوبی سایهها را بهبود بخشیده و نوری خیره کنندهای برای چشمان سوژهی شما فراهم آورد.
برای دستیابی به این امر، به تنظیمات جبران فلاش (Flash Compensation) دوربین خود رفته (برخی از دوربینهای SLR دکمهای برای اینکار دارند ولی در برخی دیگر برای تنظیم آن باید به منو بروید) سپس یک مقدار منفی برای آن انتخاب کنید تا قدرت فلاش کاهش یابد (برای شروع آن را بر ۱- قرار دهید)
دوربین را به صورتی بگیرید تا نور محیطی را به خوبی دریافت کند، سپس قدرت فلاش را تغییر دهید تا به نتیجهی رضایت بخشی دست یابید.
استفاده از رفلکتور در برابر تابش نور خورشید
رفلکتور میتواند تاثیر قابل توجهی بر عکسهای پرتره داشته باشد. در تابش مستقیم نور خورشید سوژه خود را به صورتی قرار دهید تا پشتش به خورشید باشد سپس با رفلکتور کاری کنید که نور به سمت چهره سوژه بازتابانده شود (البته نه اینکه او را کور کنید!)
به این صورت نور خورشید بازتابنده شده افکت نور کناری را در لبههای سوژه به وجود آورده و آن را از پس زمینه جدا میکند (برای اینکه بهترین تمایز را داشته باشید سعی کنید از پس زمینهای تیره استفاده کنید) و در عین حال مقداری از نور را بر چهرهی سوژه میتاباند.
کشیدن سایهها با رفلکتور
در آب و هوای ابری، نور ملایمتر و چشم نوازتر از تابش مستقیم نور خورشید است بنابراین در چنین وضعیتی عکاسی پرتره مناسبتر میباشد.
برای جلوه بخشی به سایههای چانه و چشمهای سوژه، بهتر است از یک رفلکتور استفاده کنید تا خطوط چهره لطیفتر به نظر برسند.
از سوژه بخواهید تا یک رفلکتور سفید را در زیر چانهاش بگیرد تا سایهها را پر کند.
هر چیزی که سطح سفید و روشنی داشته باشد برای اینکار مناسب است، پس حتی یک ورق فویل آلمینیوم یا مقوایی سفید نیز میتواند به عنوان یک رفلکتور عمل کند.
استفاده از لنزهایی با فاصله کانونی بلندتر
لنزهای که فاصلهی کانونی بلندتری دارند برای عکاسی پرتره عالی هستند. علت این است که بزرگنمایی بیشتر باعث میشود که ویژگیهای چهره جلوهی بهتری پیدا کنند و برخلاف لنزهای واید، چهرهی سوژهی کشیده و تغییر یافته به نظر نمیرسد.
دوماً این لنزها به علت زاویهی دید بستهتری که دارند تمایز بهتری بین سوژه و پس زمینه ایجاد میکنند.
به عبارت دیگر در زمان استفاده از محدوده دیافراگم بازتر مانند f/4 لنزهای بلند پس زمینه محو چشم گیری را برای شما خلق میکنند.
سوماً با این لنزها مجبور نیستید که بیش از حد به سوژه نزدیک شوید و از فاصلهی دورتر نیز میتوانید عکستان را بگیرید.
بنابراین برای اینکه پرترههای زیباتر و پس زمینهی بهتری داشته باشید چند قدم از سوژه فاصله بگیرید و از بزرگنمایی استفاده کنید.
بهبود رنگها و کنتراست عکس
پرترهها معمولا با افزایش رنگ و کنتراست بهتر به نظر میرسند و انجام اینکار با Lightroom یا افزونهی Camera Raw فتوشاپ خیلی آسان است.
برای افزایش رنگ عکستان به جای استفاده از Saturation از Vibrance استفاده کنید تا در عین حال که رنگهای ضعیف جلوهی بهتری پیدا میکنند رنگ پوست نیز بیش از حد اشباع نشود.
برای افزایش کنتراست عکستان باید از منحنی S مانندی (tone curve) استفاده کنید. دو نقطه در خط منحنی ایجاد کنید و سپس یکی را به سمت بالا و یکی را به سمت پاین ببرید تا حالتی S مانندی ایجاد شود. سعی کنید با تنظیم آن کنتراست بهتری به عکستان ببخشید.
تکنیک دیگر برای زیبا سازی پرترهها به کار بردن اسلایدر HSL Luminance میباشد. برای روشن سازی چهرهی سوژه رنگ نارنجی و قرمز را افزایش دهید.